Održivost

Kao vodeća logistička kompanija, naš cilj je da povezujemo ljude i da njihov život učinimo boljim. Verujemo da je zaštita životne sredine sastavni deo toga. Uložićemo 7 milijardi evra do 2030. u čiste operacije kako bismo smanjili naše emisije štetnih gasova na ispod 29 miliona tona do 2030. godine.

MISIJA 2050: NULA EMISIJA

Svetska zajednica je postavila cilj da ograniči globalno zagrevanje na manje od dva stepena Celzijusa. Kao vodeća poštanska i logistička kompanija nameravamo da naše poslovanje učinimo održivim. Da bismo upravljali logističkom industrijom ka održivoj budućnosti, težimo nultim emisijama do 2050. godine. Želimo da to postignemo za naše klijente i zajedno sa njima.

PORTFOLIO NAŠIH ZELENIH PROIZVODA I REŠENJA

  • Održiva goriva i tehnologije: Dekarbonizacija logističkih usluga korišćenjem održivih goriva i tehnologija sa niskim sadržajem ugljenika.

  • Kompenzacija: Kompenzacija emisija CO2 kroz sertifikovane projekte zaštite klime.

  • Efikasnost: Prevencija emisija ugljen-dioksida optimizovanim dizajnom lanca snabdevanja i energetski efikasnim tehnologijama.

  • Kružna ekonomija: Smanjenje materijala, energije i otpada kroz održivo pakovanje, reciklažu i rešenja za upravljanje otpadom.

SAZNAJTE VIŠE O DHL ZELENOJ LOGISTICI ovde